Tort cu ciocolata alba si capsuni

de angyb in Torturi, 21 Iun 2012 | 5620 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina alba
  • 1/2 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 500 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si capsuni:

Se taie capsunile marunt si se pun cu zahar ca sa lase sirop.

Ciocolata alba (pt.crema) se topeste pe baie de abur cu 200 ml de frisca si se da la rece.

Untul impreuna cu ciocolata alba se topesc pe abur si se lasa sa se raceasca.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si se bat in continuare pana cand devin o bezea. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata si untul topite si se toarna peste albusurile batute spuma. Se adauga faina si drojdia si se amesteca. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.

Batem spuma frisca ramasa dupa care adaugam amestecul de ciocolata mixand mereu. Dam la o parte 1/3 din cantitatea de frisca pt.a decora tortul. In frisca ramasa se adauga capsunile taiate cubulete si se amesteca bine.

Sirop: Punem pe foc siropul de la capsuni impreuna cu apa si zahar pana cand se ingroasa putin.

Blatul de taie in 3 pe orizontala. Insiropam primul blat, adaugam jumatate din frisca cu capsuni, al doilea blat, sirop, restul de frisca cu capsuni, al treilea blat, insiropam si ornam cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine